Tänään on keskiviikko. Lauantaina on maraton. Joka puolelta toivotellaan onnea juoksuun. Se tuntuu hyvältä. Tuntuu hyvältä, että kannustetaan. Tuntuu hyvältä päästää teidät osaksi unelmaa. Ehkä saan jollekin teistä myös hyvän mielen ja sen pienen, viimeisen vaadittavan määrän rohkeutta tavoitella unelmiaan.

Minun ei ole missään tapauksessa pakko juosta maratonia, vaan olen etuoikeutettu - saan juosta sen. Lenkillä monesti hymyilen ja lauleskelen ääneen, koska olen niin onnellinen. Onnellinen siitä, että saan juosta. Saan vetää itseni äärirajoilleni. Mitä korkeampi syke, mitä enemmän hapottaa - sitä leveämpi hymy.

Muistatteko ne epäselvät saksanpaimenkoirakieltokyltit naapurini aidassa? Siis tämän:



Kun olin vähän epävarma, että koskeeko se ainoastaan saksanpaimenkoiria vai muitakin koirarotuja. Ja koirat vai siis ainoastaan saksanpaimenkoirat eivät ole tervetulleita aidan sisäpuolelle vai oliko tällä kyltillä jotakin tekemistä jokakeväisen koirankakkasodan kanssa, mutta sota on laajennettu alueellamme kokovuotiseksi. No, joka tapauksessa tällainen yksinkertainen blondi hämmentyy, koska viestiä ei oltu selkeästi kirjoitettu kirjaimin ja olen aina ollut huono kuva-arvoituksissa.

Eilen lenkillä huomasin, että jotakin siellä nurmikolla taas on. Ehkä neuvostani oli otettu vaari ja vihdoinkin saisin sanallisen selityksen koirankieltomerkeille.



Ihan syke nousi, kun jännitti niin kamalasti. Kylttejä näytti olevan yhteensä kaksi.



Laminoidussa kyltissä luki: VARO LASINSIRUJA. 

Tässä kohdassa syke vasta nousikin.

Mikä nerokkuus! Nyt kukaan ei voi olla täysin varma, onko tällä nurmikkokaistaleella lasinsiruja. Jos kuitenkin koirasi menee kyseiselle nurmikolle kykkimään ja saa tassuunsa lasinsirpaleen, siitä oli varoitettu.

Mikä nerokkuus! Ja jännä juttu, että lasinsiruja on ainoastaan nurmikolla, joka on aidan vieressä n.10 metrin matkalla (sen verran on matkaa näiden kahden kyltin välissä). Tiellä lasinsiruja ei näy.

Mikä nerokkuus! On niin tai näin, et voi koiraasi päästää edes haistelemaan kyseiselle nurmikaistaleelle.

Ihanaa, että on olemassa ihmisiä, jotka viihdyttävät naapurustoaan nerokkailla tempauksilla.

Kyltti-ihmiset 2 - Koiraihmiset 1.

Odotan jännityksellä tarinan seuraavaa käännettä Sami-chihuahuani kanssa. Veikkaan, että tämä ei jää tähän.