Poliitikko.

Google antaa kolmantena vaihtoehtona Hikipedian määritelmän, joka alkaa seuraavasti:

"Poliitikot ovat uusi Karibialta löydetty apinalaji, jotka viettävät vapaa-aikaansa syöden runsaasti (muun lauman kustannuksella)".

Keskusteluissa ihmiset mieltävät poliitikot pettureiksi, omaa etua tavoitteleviksi apinoiksi, jotka vievät tämän yhteiskunnan kansalaisilta viimeisetkin mahdollisuudet parempaan elämään. Poliitikot antavat Kreikalle rahamme, haluavat lyhentää hoitovapaitamme, laittavat vanhukset hoitajapulasta kärsiviin köyhäintaloihin ja viimeiseksi pissaavat meitä omaa silmäämme. Huono-osaisilla menee entistä huonommin ja rikkaat apinat vaan rikastuvat entisestään. Totta tai ei, siitä jokaisella on varmasti oma mielipide.

Miksi äänestää? Eihän yksi ihminen voi vaikuttaa. Samat naamat ne siellä Arkadianmäellä aina on. Naiset lihovat vähintään sen 15kg kahdeksassa vuodessa ja miesten ilme kiristyy vuosi vuodelta mäellä vietettyjen edustajakausien lukumäärien mukaan.

Vielä vähemmän äänioikeutta käytetään kunnallisvaaleissa. Yleensä ei oikein edes tiedetä, mitä ne kunnanvaltuutetut tekevät. Istuvat varmaan kokouksissa miettimässä joitain perkeleen tärkeitä juttuja ja nostavat siitä kokouspalkkioita. Ainakin Vaasassa kokoukset vierähtävät ylipitkiksi iltaa myöden, kun puidaan ja puidaan ja puidaan. Ketä kiinnostaa? 

Minua kiinnostaa. Minusta yksi ihminen voi vaikuttaa, varsinkin kunnallispolitiikassa. Poliitikkojen tehtävä ei ole pelkästään viedä jo olemassa olevia etuisuuksia ja kiristää verotusta. Lautakunnissa pohditaan ja mietitään ehdotuksia kaupungin palvelujen parantamiseksi ja ne esitellään kunnanvaltuustolle. Joskus ehdotukset menevät läpi, rahoitus järjestyy ja kaupunkimme saa paremman tieverkon, uusia leikkipuistoja ja viheralueita. Lautakunnissa ja valtuustossa istuu myös paljon ihmisiä, jotka haluavat oikeasti tehdä hyvää kaupungillemme ja etenkin asukkaillemme. He kokevat olevansa kaupungilla töissä ja heidän tehtävänsä on palvella kaupunkilaisia. Ja sillä duunilla ei muuten pääse rikastumaan.

Ideologiani on yksinkertainen. Haluan Vaasasta hyvän paikan elää, meille ja lapsillemme. Eikö olekin missimäisen naiivia? Imelän vaaleanpunaista siirappia. Odota, jatkan vielä. Uskon siihen, että jokainen voi vaikuttaa. Uskon siihen, jokainen teko voi olla merkitsevä. Politiikan ei tarvitse olla tunkkaista ja sisältää paljon vaikeasti ymmärrettävissä olevia sivistyssanoja. Politiikka voi olla avointa ja etenkin ymmärrettävää. Loppuun vielä valtikan heilautus ja missihymy. Mutta minä olen tosissani.

Jos tuo Suomen mestaruus-haave on naurattanut ihmisiä, hieno homma. Olen nimittäin myös Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas syksyn vaaleissa ja jälleen ihan tosissani. Oliko tuo hymy vai tyrmistys? 

Tottakai tavoite on kunnanvaltuusto, joten  Una banana, por favor...