Maanantai. Mää tykkään maanantaista (mikä tämä on monikossa?). Talossa on paikalla ainoastaan 50% asukkaista. Se on 50% vähemmän meteliä ja 50% vähemmän touhua. Tiistaina tulee jo ikävä sitä äänekästä sirkusta, mutta maanantaisin nautin ja lataan. Siis päiväunien ajan. Kuka hullu nyt luuli, että täällä olisi seesteistä, kun Bebis on hereillä?

09.15 päätin, että nyt on aika lähteä kokeilemaan juoksurattaita.

Tasan tunti ja kymmenen minuuttia myöhemmin päästiin tähän pisteeseen:



Lähteminen on aina ah niin mukavaa ja se ei kestä koskaan kauaa. Pikkuhetki vaan ja ollaan tulossa! Menee joku kaks tuntia!

Matka alkakoon. Askel oli kevyt. Vauhti hidas, kuten pitikin. Tavoite juosta 1,5h. Viiden minuutin päästä hartiat oli ihan tulessa, koska rattaat on liian korkeat. Kärsimystä tänne vaan, kyllä mää kestän. Aurinkolasiensa takaa Bebis tarkkaili kiltisti maisemia. Huh. Kaikki on vielä hyvin.

Vartin päästä Bebis alkoi pihisemään pientä kiukkua. Onhan tuo Gerbyn rantatie nyt tylsä. Pihinä yltyi eri tasojen kautta huudoksi ja sitten juostiinkin huutavan lapsen kanssa. En todellakaan ollut aikeissa kääntyä kotiin. Huutakoon vaikka koko matkan. Lauloin pari kertaa "Kas, metsämökin ikkuna, sielt tonttu ulos kurkistaa" ja huuto hiljalleen lakkasi. Korotin hieman Bebiksen aurinkolaseja ja jep, uni tuli.

Sitten taistelinkin hartioiden kanssa seuraavat puoli tuntia. Jossain vaiheessa ne taisi olla niin kipeät, että kipu lakkasi. Nautin auringosta, musiikista ja vastaantulevista koirista.

Tunnin juoksun jälkeen Bebis heräsi ja ilmoitti sen hysteerisellä itkulla. Enää ei auttanut järkipuhe, eikä metsämökin ikkunat. Oli pakko turvautua äärimmäiseen keinoon. Etsit äkkiä puhelimesta youtuben, lataat ensimmäisen Teletubbies-videon ja huudatat Teletappien tunnaria puhelimesta täysillä.

Siinä vaiheessa, kun ohjaat kärryä oikealla kädellä, pidät puhelinta Bebiksen edessä vasemmalla kädellä, juokset ja laulat samalla Teletappien tunnaria julkisella paikalla, kysyt itseltäsi: Tahdotko sinä Miia tätä todellakin näin paljon? Oi, tahdon. Sitten suutelin itseäni intohimoisesti.

Kaikesta huolimatta aikaa meni 1h ja 17min. Hyvä fiilis. Ja huomenna uudelleen.